2016. május 25. 15:50 - N0~RB1

Han Solo halála [FILM]

Avagy miért akarta Harrison Ford már 32 évvel ezelőtt is Han Solo halálát...

297709_640_star_wars_az_ebredo_ero_19.jpg

Sokaknak megdöbbentő lehetett a Star Wars VII: Az ébredő erő megtekintése közben Han Solo halála, de talán a nagyobb fanatikusoknak annyira nem is. Kylo Ren (Adam Driver) - eredeti nevén Ben Solo Leia Organa és Han Solo gyermeke - egy igen instabil lélekkel megáldott, erőre érzékeny Sith lovag (ex-Jedi padawan, Luke Skywalker tanítványa volt), akit sikerült az Erő sötét oldalának maga mellé csábítania, így kapta nevét: Kylo Ren. A film egyik ominózus jelenetében egy igen érzelemmel gazdag párbeszéd következtében (mondhatnám úgy is, hogy a párbeszéd lezárásaként) Kylo megöli apját, Han Solot.

Han Solo-t alakító Harrison Ford már a Star Wars VI. kapcsán szerette volna Han halálát. Mindennek ma már 34 éve (Jedi visszatér megjelenése 1983). Mr. Ford az Entertainment Weekly Tumblr mikroblogján fogadta a számára feltett kérdéseket és válaszolt is igen bőszen rájuk. Többek között elmondta:

tfa_han_solo_render.png

  • Fiatal filmkészítők kérdéseire válaszát, miszerint "Soha nem szabad senki tanácsáát elfogadni."
  • Adam Drivert az "Abszolút élvezet" jelzővel illete, valamint, hogy a fiatalember mennyire ambíciózus, csodálatos színész és remek ember.
  • Régóta vágyott arra, hogy pilótának tanulhasson, de anyagi helyzete miatt sokáig nem engedhette meg magának ezt az élvezetet. "Az egyik legjobb dolog, amit valaha csinálhattam, az a repülés" - közölte Harrison Ford.
  • Elárulta, hogy a Star Wars VII: The Force Awakens forgatási stábjából J. J. Abramsszel került a legközvetlenebb a kapcsolata.
  • John Boyega-t két szóval jellemezte: Okos fiatalember.
  • A környezetvédelemről is nyilatkozott: „A természetnek nincs szüksége az emberekre. Az embereknek viszont szükségük van a természetre. Fejezzék be a trópusi esőerdők kivágását”
  • Forgatásai közben nincs ideje szétnézni a helyszíneken, családjával Srí Lankára és Marokkóba nagyon szívesen visszamenne.
  • Atul Gawandétől a Being Mortal (Halandónak lenni) című kötetet ajánlotta.
  • Saját magát a filmjeiben ritkán nézi vissza, akkor sem kedvtelésből.
  • Szívesen adná saját hangját animációs filmekhez, de eddig erre nem került még sor.

 

Egy Tumblr felhasználó Az ébredő erő végéről kérdezte a színészt.

Harrison Ford szerint megfelelő lett a film vége. „Nem azért akartam harminc éve, hogy Han Solo meghaljon, mert elegem volt belőle vagy unalmasnak tartottam, hanem azért, mert a többi karakterért való önfeláldozása komolyságot és érzelmi súlyt adna” - egészítette ki mondókáját a színész.

star_wars_the_force_awakens_93877.jpg

"Személyes véleményem, hogy Han Solo-t látjuk még a mozivásznon! Vagy így, vagy úgy, de látjuk még a Star Wars kapcsán. Szerintem..."

N0-RB1

 Cikk forrása: MNO - http://mno.hu/film/ezert-akarta-harrison-ford-han-solo-halalat-1334130

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarshu.blog.hu/api/trackback/id/tr448746248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása