2015. november 23. 21:22 - N0~RB1

New game, new blog, NEW HOPE!

Blogindító cikk!

TÍZ ÉV UTÁN újra játszhatunk imádott világunkban egy bámulatos grafikával megáldott játékban, melyet a DICE adott ki. 2015.11.19-étől elérhető PC, XBOX One, valamint PlayStation 4-re a Star Wars: Battlefront. 

 

 

 

2005. Október 31-én jelent meg a Star Wars: Battlefront II, melyet akkor a Pandemic Studios és a LucasArts együtt működésének eredményeként játszhattunk. A DICE fejlesztőcsapat munkájának eredményeként kiadott játék alatt Frostbite motor fut, mely ismerős lehet a Battlefield közösségnek imádott játékuk szíveként.

FPS és TPS kedvelőknek is simogatja a szívét a játék, hiszen játék közben váltogatható a két nézet gyalogos egységként és légi járműben egyaránt.

A játékot elindítva egy igencsak tetszetős alapvető training fogad minket, amiben egy lázadó bőrébe bújva tanulhatjuk meg a játék alapvető funkcióit a Hoth-on. Droidokra vadászunk, gránátokat dobálunk, aknavetővel lövöldözünk. 

Hagyományos Single Player/Campaign mód sajnos nincsen a játékban, amit rettentően hiányolok viszont kapunk rengeted training küldetést, ahol megtanulhatunk X-Wing-el repülni és Tie Fighter-ek ellen harcolni a Tatooine-on, Speeder Bike-al közlekedni az Endoron, AT-ST-vel harcolni (és persze lépegetni :) ) a Sullus-on, T47-es géppel kötözhetjük össze a birodalmiak AT-AT lépegetőit, miközben AT-ST-ket kell levadásznunk a Hoth-on. És ezek még csak a training küldetések! További küldetéseket teljesíthetünk melyet egyedül, vagy akár egy másik barátunkat közreműködve végezhetünk el. Továbbá játszhatunk ugyan ilyen Coop (vagy single) módon Túlélő (Survival) módokat, ahol különböző erősségű módokban tehetjük próbára szívósságunkat a gép által irányított ellenfelekkel szemben. Látszik, hogy próbálják kárpótolni a Single player mód hiányát a játékban, mert az imént említett játékmódokon kívül játszhatunk még Hero battle-t, ahol az általunk választott hőssel (Luke Skywalker, Han Solo, Princess Leia, Darth Vader, Paltatine, Boba Fett) és természetesen annak egyedi képességeivel kell legyőzzük az ellenfeleinket.

Ha figyelmesek voltatok előző bekezdésben kiemelve láthattátok az eddig játszható helyszínek (bolygók) nevét:

  • Tatooine (sivatag)
  • Endor (erdő)
  • Hoth (havas, vidék)
  • Sullus (eddig még sohasem látott, de filmben, könyvekben említett lávafolyamos hegyvidék)

 És a multiplayer...

Ahogyan azt kell! 20-40 fős szerverek telis-tele playerekkel, akik az első időben nem szerepelnek olyan fényes statisztikával, hisz el vannak foglalva a bámulatos, már-már valósághű grafikával. :) Több féle multiplayer mód közül választhatunk:

  • Blast (másnéven: Team Deathmatch): amelyik csapat több ponttal rendelkezik a meccs végére az nyeri a kört (20 fő).
  • Droid run: a bolygókat három kis droid járja szép lassúcska tempójukban. A csapatoknak az a feladata, hogy egyszerre minél több droidot uraljon (12 fő).
  • Fighter Squadron: A lázadók és birodalmiak csapnak össze légi járműveikkel. Boba Fett és Han Solo hajója játszható ebben a módban (20 fő, csak légi járművek, hősök hajói)!
  • Walker Assault: A Lázadók feladata megsemmisíteni a Birodalmiak hatalmas, pusztító lépegetőit, miközben a birodalom katonái nehezítik meg a lázadók dolgát (40 fő, járművek, hősök).
  • Supremacy: A Lázadók és Birodalmiak feladata, hogy pontról pontra foglalják el és ezzel az ellenfelet visszavonulásra kényszerítsék. (40 fő, járművek, hősök)
  • Hero Hunt: Minél több ellenfél - nem Hős - megölése a cél. A kört az a játékos nyeri, aki több ellenfelet öl meg Hősként. Mindig az a játékos a Hős, aki megölte az előzőt (8 fő, hősök).
  • Heroes vs. Villains: A csapatok oldalát 3-3 hős képviseli, valamint 3-3 Birodalmi, illetve Lázadó katonák. Az győz, aki legyőzi az ellenfél összes hősét. Hősök nem születnek újra, míg a katonák igen. (12 fő, hősök)
  • Cargo (Capture the Flag): A csapatok feladata ellopni az ellenség rakományát, miközben a sajátját uralja.
  • Dropzone: Véletlenszerűen, időközönként hullanak le az égből Pod-ok (menekülőkabin), melyeket el kell foglalniuk a csapatoknak. Az a csapat nyeri a kört, aki több podot foglal el.
multi.png

A játékról tudni érdemes még, hogy virtuális pénzzel (kredithez) juthatunk további tartalmakhoz, mint pl. fegyverek, kártyák (ez alatt értendő a különböző gránátfajták, bónusz fegyverek (melyeik újratöltési idővel járnak használat után valamint a passzív képességek is, mint pl. pontosabb célzás, nagyobb sebzés járművekre, droidokra). Játékban megszerezhető pénzből lehet vásárolni továbbra kinézeteket is magunknak, hogy minél egyedibbek lehessünk a harcmezőn. És hogy hogyan szerezhetünk pénzt a játékban? Nem, nem, nem, éééés nem kunyerálunk anyucitól, apucitól bankkártyát, hogy boostoljuk magunkat pénzzel, ugyanis kizárólag játékért juthatunk hozzá. Méghozzá a játékokban elért pontszámunk 10%-át kapjuk meg kreditként.

 

featuredimage_img.jpg

A játék első DLC-je MÉG IDÉN, 2015.12.01-én érkezik Battle of Jakku címmel, azoknak akik előrendelői változattal rendelkeznek! Akik normál verzióban vásárolták a játékot azok leghamarabb 2015.12.08-én töltheti le az új tartalmat, mely egy új pályát tartalmaz! Egy lezuhant csillagromboló a sivatag közepén, hát nem fantasztikus? A pálya nagy valószínűséggel minden játékmódban elérhető lesz!

A játék sajnos nem érkezett hibák nélkül (ahogyan egyetlen multiplayer játék sem). Következő bejegyzésemben ezekről a hibákról fogok írni, valamint a hozzájuk tartozó megoldásról!

Az erő nem vész el, csak átalakul!
Obi-Wan bácsi

jediret.jpg

Írjátok meg kommentben, hogy miről olvasnátok még szívesen a blogon! Friss blog még, kíváncsi vagyok az igényekre.

Az erő legyen veletek!
N0-RB1

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarshu.blog.hu/api/trackback/id/tr28103238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása