2015. november 24. 18:23 - N0~RB1

Top10 Star Wars Battlefront hibák megoldásai [Játék] - Frissítve 2015.11.25.

Avagy, együtt a játszható életért! :)

Ahogyan azt megígértem tegnap, most ebben a bejegyzésben összeszedem az ismert hibákat és a hozzájuk tartozó (remélhetően használható)

Szerkeszd velem a cikket! Részletek a cikk utolsó bekezdésében.

Bejegyzés frissítve! Amennyiben olvastad már az eredeti cikket, de még nem sikerült megoldanod a problémád, esetleg kíváncsi vagy az újabb BugFix-ekre kattints ide!

Mióta megjelent a játék, rögtön az első naptól fültanúja vagyok olyan TeamSpeak beszélgetéseknek, ahol a játékosok panaszkodnak sorra a játékban előforduló hibákról. Én szerencsésnek mondhatom magam, mert én egyetlen hibát sem tapasztaltam a saját configommal.

Ebből kifolyólag nem tudom, hogy valóban működnek-e a hibák megoldásai, de megosztom veletek, amit külföldi fórumokon olvastam. Voltak visszajelzések, ami alapján arra következtettem, hogy azért nem olyan rossz megoldások lehetnek ezek.

Nos, akkor lássunk is neki:

  1. Black Screen (Fekte képernyő) Fix
    Számos dolog van, amivel megpróbálhatod fixálni ezt a hibát. Először is, bizonyosodj meg róla, hogy a legújabb GPU driver fel van-e telepítve a gépedre (AMD, Nvidia).

    Amennyiben ezt kizártad a lehetséges hibakörből, viszont SLI/Crossfire megoldással játszol, próbáld meg kikapcsolni azt. Laptop felhasználóként jó ha biztos vagy abban, hogy az ajánlott GPU-t használod a játék futtatásához.

    A fekete képernyő előfordulhat még a képernyő felbontás összeakadásából is. Próbáld meg a játékot ugyan azon a felbontáson futtatni, mint ami az asztalod (Windows) felbontása. Amennyiben nem éred el a játékon belül a beállításokat a fekete képernyő miatt, futtasd a játékot ablakos (Windowed) módban, amit az Alt+Enter billentyű-kombinációval érhetsz el!

    Ha bármiféle harmadik féltől származó segédeszközt (chat, felvevő szoftver, stb.) használsz, akkor is kaphatsz fekete képernyőt a játék használata közben. Ennek megoldása, hogy lerakod a játékot (Alt-TAB), majd visszahozod az ablakot teljes képernyőre.

  2. Nem lehet használni a numerikus pad számbillentyűit
    Az Electronic Arts (kiadó) játékai alapból nem teszik lehetővé a numerikus számbillentyűk használatát a játékban. Próbálj más billentyűkiosztást használni.

  3. Nem lehet csatlakozni a szerverekhez
    Azt gondolom ez a hiba igen ritkán fordul elő, de ha mégis, akkor engedélyezd a következő portok átengedését a routereden:
    1. PC UDP: 3659, 9565, 9570, 9000-9999 TCP: 3569, 9946, 9988, 10000 – 29999, 42100-42200
    2. PlayStation 4 UDP:  3074, 3478-3479, 3659, 6000 TCP: 80, 443, 1935, 3478-3480, 3659, 10000 – 29999, 42100-42200
    3. Xbox One UDP: 53, 88, 500, 3074, 3544, 3659, 4500 TCP: 53, 80, 3074, 3659, 42100-42200
  4. Lag/Csatlakozási hibák
    Ha előfordul ez a hiba nálad először is ellenőrizd, hogy a 3-mas pontban említett portok engedélyezve vannak a routereden. Számos esetben elegendő a router újraindítása a probléma megoldásához.

    Nagyon fontos megbizonyosodj róla, hogy a játékodhoz a legújabb patch-ek (javítócsomagok - módosítások) telepítve legyenek.

    Továbbá meg kell bizonyosodj róla, hogy a játék nincs blokkolva a Windows tűzfalban, illetve egyéb további biztonsági szoftverben (pl. vírusírtók tűzfala), amennyiben van telepítve a számítógépedre.

    Konzol felhasználóknak a NAT-típusú hálózat engedélyezése ajánlott.

  5. Joystick nem működik
    Star Wars Battlefront nem támogatja a joystick-ot, így ne is próbálkozz annak beüzemelésével (nem tévesztendő össze a controller-el)!

  6. CE-24632-8 hiba PS4-en
    Ha ezt a hibaüzenetet kapod, akkor indítsd újra a konzolod, hogy a legfrissebb frissítéseket megkaphasd, amik tartalmazzák a hiba megoldásának módját.

  7. 100% CPU kihasználtság
    Ez a probléma főként a béta-teszt alatt fordult elő, de ott sem volt sok hibajelentés erről. Amennyiben te mégis tapasztalod ezt a problémát próbáld meg a maximum FPS-ed fixálni.
    Játékban nyomd meg a (0 ~)-s gombot, majd írd be a parancsot: gametime.maxvariablefps xx (ahol az xx egy általad megadott számot jelent). Ha a megadott szám mellett még mindig nagyon pörög a procid próbáld a számot csökkenteni!

  8. APPCRASH 1.0.4.22789 hiba
    Nagy valószínűséggel néhány játékfájl sérült, vagy hiányzik a gépedről. (Ez adódhat az interneten közlekedő telepítőcsomagok kimaradásából is, vagy amennyiben DVD-ről telepítetted DVD-olvasó hibából is.) Annak érdekében, hogy orvosold ezt a problémát próbáld meg a játékot javítani (repair). A játék javítása azt is eredményezheti, hogy a legújabb frissítések települnek fel!

  9. "Dadogó (laggoló) hangok" a játék közben
    Egyes játékosok arról számoltak be, hogy hangbéli hibát véltek felfedezni játék közben anélkül, hogy az a kép megjelenítés teljesítményben meglátszódott volna. Ha veled is hasonló a helyzet próbáld meg csökkenteni a hangminőség (kHz értékét) a Windows hangbeállításokban, vagy ha van audió hangkeverő (pl. Realtek HD audió) a gépeden, akkor az adott szoftverben.

  10. Hiányzó szöveg a menüben
    Rengeteg játékos jelentette ezt a problémát. Általában akkor fordul elő ez a probléma, ha az Origin Windows újratelepítést követően nincs újra telepítve vagy át van másolva az indítófájl a saját könyvtárából egy egyénileg választott helyre -> Origin újra telepítése megoldja a problémát az esetek zömében!

    Hasonló jelentések érkeztek olyan felhasználók köréből, akik VPN kapcsolat használata mellett futtatták a játékot. Próbáld meg VPN kapcsolatod bontása után futtatni a játékot!

Forrás: http://segmentnext.com


Ráadás 5 bejegyzés frissítése a
gottamobile.com leírása alapján! 

  1. Black Screen (fekete képernyő) probléma - kibővítés
    Az első amit fontos megtegyél, hogy ellenőrzöd a számítógéped teljesítményét, hogy alkalmas-e a játék futtatására. Ennek a legegyszerűbb módja, ha ellátogatsz a Systemrequirementslab.com Star Wars Battlefront oldalára, ahol akár automatikusan is ellenőrizheted géped teljesítményét!

    Amennyiben csak minimálisan vagy az elvárt minimum gépigény alatt, és hyperthreading képes quad-core vagy dual-core processzorral rendelkezel próbáld ki az EA által publikált megoldást:
    • Hozz létre egy új fájl jegyzettömb segítségével
    • A jegyzettömb tartalma a következő legyen:
      • Thread.ProcessorCount 4
      • Thread.MinFreeProcessorCount -2
    • Mentsd el az imént létrehozott fájl user.cfg néven ugyanabba a könyvtárba ahol a starwarsbattlefront.exe fájl is megtalálható (alapból a C:/Program Files(x86)/Origin Games/Star Wars Battlefront).
    • Indítsd újra a játékot.

    Amennyiben megbizonyosodtál abban, hogy géped alkalmas a játék futtatására, de még mindig jelentkezi ka hiba próbáld meg frissíteni a videókártyád driverét. Amennyiben AMD kártyát használsz kattints ide. Ha NVIDIA grafikus kártya van a gépedbe pedig ide menj.

    Ha ez még mindig nem segített megoldani a problémát és Crossfire (AMD) / SLI (NVIDIA) megjelenítési megoldást alkalmazol próbáld meg kikapcsolni azt!

    Crossfire kikapcsolása AMD esetében:
    • Jobb klikk az asztalodon, majd menj a Catalyst Vezérlőpultra (Catalyst Control Center)
    • Nyisd meg a Grafika menüt
    • Menj a CrossfireX-re
    • Szedd ki a pipát / pöttyöt a Crossfire engedélyezése (Enable Crossfire) opció mellől
    • Kattints az OK gombra a beállítás mentéséhez

      SLI kikapcsolása NVIDIA esetében:
    • Jobb klikk az asztalodon, majd menj az NVIDIA Vezérlőpultra (NVIDIA Control Panel)
       - Válaszd ki a 3D Beállítást (3D Settings)
    • Kattints az SLI, Surround, PhysX beállításra
    • Az SLI beállítást kapcsold ki
    • Nyomj egy Elfogadás gombot a beállítások mentéséhez

    És végezetül, amennyiben Windows 7 rendszeren szeretnéd futtatni a játékot győződj meg róla, hogy telepítve van a gépedre a Service Pack 1.


  2. Star Wars Battlefront fagyás miután meghívott egy barátom játszani
    Sajnos ez is egy - habár ritkán, de mégis - előforduló jelenség. Akkor szokott leginkább előfordulni, mikor meghív egy barátunk partiba. Erre csak egy megoldás létezik:
    • Ha befagy a játékod újra kell indítsd a számítógéped és a játékod egyaránt (erre azért van szükség, hogy a Cache memóriád (gyórsítótárad) frissüljön)
    • Amennyiben konzolt használsz és ott is előfordul indítsd újra a konzolod (ott is a Cache memóriád (gyórsítótárad) ürítése céljából van rá szükség)
  3. Elindul a játék, de hibás a grafika
    A videókártya drive frissítésével oldódik meg a probléma. Ha két grafikus kártyát használsz, valamelyik kikapcsolása szintén megoldhatja a problémád. Megoldáshoz tekintsd meg a 3-mas pontot.
  4. Betöltőképernyő-fagyát
    Amennyiben szerverhez való csatlakozás közben fagy be a képernyőd egyszerűen csak zárd be a játékot és indítsd újra. Ez egy egyszerű megoldás, ami számos játékosnak segített.
  5. Hogyan oldjuk meg a hang problémánkat
    A legtöbb panasz a hangra érkezik a játékkal kapcsolatban. Ennek megoldása azonban bonyolultabb, mint az előbb leírtak.
    • Először is győződjünk meg róla, hogy a legfrissebb hangkártya driver telepítve van a gépünkre.
    • Miután erről meggyőződtünk és továbbra sem oldódott meg a probléma, kövessük az EA által közölt megoldást:
      • Menjünk a Vezérlőpult - Hangbeállítások menübe
      • Válasszuk ki a használatban lévő hangeszközt
      • Navigáljunk a felső lapfüleken a Javítások fülre
      • Kapcsoljunk ki minden beállítást ami engedélyezve van (jelölőnégyzetek mellől vegyük ki a pipát)
      • Ha ez megvan menjünk a Speciális fülre és állítsuk át a hangminőséget 16 bit, 44100 Hz (CD minőség)-re
      • Menjünk az OK gombra, ezzel elmentjük a beállításokat
    • Az EA továbbá ajánlja a játékban közbeni Origin használatának kikapcsolását ha a fent említett leírás továbbra sem segít a probléma megoldásában:
      • Menjünk az Originen belül az Origin - Alkalmazásbeállítások (Application Settings) - Origin játékpanel (In-game) menüpontba, majd szedjük ki a pipát az Origin játékpanel bekapcsolása mellől

 Remélem segíthettem megoldani a problémád a hibák lefordításával. Ha további hibák fordulnak elő, esetleg találtál (más) megoldást egy hiba orvoslására írd le a bejegyzés alatt található Facebook vagy Blog.hu-s üzenőfalra. Minden egyes tippet beillesztek a cikkben (természetesen névvel ellátva) felhasználói észrevétel címszó alatt!

May the force be with you,
N0-RB1

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarshu.blog.hu/api/trackback/id/tr78105788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása