2015. november 28. 12:52 - N0~RB1

Star Wars: The Force Awakens Wiki [FILM]

csapo.png

Vészesen közeleg a Világpremier ideje. Idén december 18-án - J.J. Abrams rendezésével - láthatjuk mozikban a Star Wars legújabb részét, ami a The Force Awakens (Az Ébredő Erő) nevet viseli. Ebben a bejegyzésben összeszedem nektek azokat a dolgokat, amiket érdemes tudni az új rész helyszíneiről, szereplőiről, ÚJ TÁRGYAIRÓL, valamint az eddig megjelent összes Star Wars hivatalos YouTube csatornán közzétett videókat is megtekinthetitek egyben.

Tartalomjegyzék

 

Előszó - T3J573L3T


Tudom jól, ha filmről van szó mindenki egyből felkiált: ,,SPOILEER VESZÉLY". Azonban most tényleg nincs ilyesmiről szó, az információk, amiket itt le fogok írni, azokat mind YouTube hivatalos videókból lestem el, vagy a Wikipédiáról (amiket Ti is megtehettek és lehet meg is tettétek) Ezek az infók azonban szerteszéjjel vannak szórva a neten különböző oldalakon. Ez a bejegyzés azért jött létre, hogy ezeket összeszedjem.

 

Bemutató (a filmmel kapcsolatos dátumok)


  • 2013 novemberében jelentették be, hogy a film bemutatója 2015. december 18-án lesz.
  • 2014. márciusban a Disney megerősítette, hogy a sorozat 7. része IMAX formátumban is látható lesz.
  • 2014. november 6-án jelent meg a hivatalos bejelentés, hogy a film eredeti címe a Star Wars: The Force Awakens.

 

Forgatás


2014 februárjában J.J. Abrams azt nyilatkozta, hogy a forgatás májusban kezdődik és nagyjából három hónapig tart. Források alapján a Hitfix weboldalon megjelent, hogy a forgatás 2014 szeptemberében fejeződik be. A hivatalos bejelentés március 18-án történt, amikor a Disney és a Lucasfilm bejelentette a májusi kezdést a buckinghamshire-i Pinewood Stúdióban. Márciusban az is kiderült, hogy az előkészületek Izlandon kezdődnek. Április 2-án a Walt Disney Studios elnöke, Alan Horn megerősítette, hogy a forgatás megkezdődött, Ugyanabban a hónapban az is kiderült, hogy egyes jeleneteket IMAX formátumban is forgatnak.

Június 12-én Harrison Ford eltörte a lábát a forgatás alatt, amikor egy hidraulikus ajtó ráesett, a színész kórházba került, a forgatást két hétre felfüggesztették. Ford fia, Ben azt nyilatkozta, hogy apja bokáját csavarozni kellett, és a színész felgyógyulásáig csak deréktól fölfelé fogják felvenni a jelenetekben. Jake Steinfeld, Ford személyi edzője júliusban mondta, hogy Ford gyorsan felgyógyult.

Július 29-én három napig Skellig Michaelben zajlottak a felvételek Mark Hamill és Daisy Ridley részvételével. Augusztus elején két hétre leállt a forgatás, így Abrams tudott dolgozni a Harrison Ford nélkül felvett jeleneteken, majd augusztus közepén folytatták a meggyógyult színésszel együtt. A felvételeket 2014 végére tervezték befejezni. Végül a felvételekkel november 3-án végeztek. Augusztusban Adam Driver azt nyilatkozta, nem hiszi, hogy Lucas jelen lesz a forgatáson.

 

Történet


A Csillagok háborúja VI: A jedi visszatér cselekménye után 30 évvel járunk (YU 34). Az Új Köztártaság idejében vagyunk. Az Első Rend jelent meg és háborúzott a Galaktikus Birodalom maradványaival, melynek vezetője Kylo Ren nevű sith, aki sajátos fénykardjával a Galaxis egy részét elfoglalta a Starkiller bázisról vezetve seregét.

 

Szereplők


Félkövér betűtípussal írott szereplőkről további infót olvashatsz, ha rákattintasz a névre (Kék - Lázadó, Piros - Birodalmi).

Színész  

  Szereplő

John Boyega     Finn
Daisy Ridley     Rey
Adam Driver     Kylo Ren
Oscar Isaac     Poe Dameron
Andy Serkis     Supreme Leader Snoke
Domhnall Gleeson     Hux Tábornok
Harrison Ford     Han Solo
Carrie Fisher     Leia Organa
Mark Hamill     Luke Skywalker
Anthony Daniels     C-3PO
Peter Mayhew     Chewbacca
Kenny Baker     R2-D2
Lupita Nyong'o     Maz Kanata
Gwendoline Christie     Phasma Kapitány

 

Kylo Ren


kylo-ren-and-first-order-stormtroopers-retina-wallpapers-800x500.jpg

Kylo Ren. Ő az Első rend és a Sith rend nagyura aki YU 4 után született egy ismeretlen bolygón. Különlegessége egy maszk és a fénykardja amiből oldalt két kis lézerpenge áll ki.

Kylo Ren megformálója Adam Driver. Erőérzékeny ember, aki a maradék jedik kiirtását tűzte ki célul, befejezendő Darth Vader munkáját. Fénykardja egyedi. Az Első rend alvezetője, a Ren rendből vette fel nevét. Jobbkeze Phasma kapitány. Kylo Ren nem számít Sithnek. A Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő trailerében összecsap Finnel. Supreme Leader Snoke a felettese. Fénykardját maga készítette. Maszkja az egész fejét eltakarja, maszkját fehér csíkok díszítik.

Élete


Kylo YU 3-ban született egy ismeretlen bolygón. Később sith lett belőle de nem hivatalos. Mestere Supreme évekig tanította, míg végül sith címet kapott, aminek nagyon örült. Később volt rohamosztagosa Finn ellene fordult és harcolt vele, de nem tudta hogy új jedi rend is van élén Luke Skywalkerel és az új köztársasággal. Rennek nem ismert a sérülése. Részt vett a Jakkui csatában, mint vezér.

Különlegessége


Rennek egy Darth Revan korából származó feltehetően Mandalorei maszkja van és egy fénykardja, aminek a markolatából két kis keresztvas szerű penge áll ki, akár a középkori keresztes lovagoknak. Nagy tudása van mind az erővel, mind a fénykard vívással kapcsolatban.

 

Hux Tábornok


forceawakens24-xlarge.jpg

Az egyik legfontosabb Hux tábornok lesz, aki a Starkiller bázis vezetője. Ez a vélhetően az eddig meg nem nevezett fagyos bolygón levő katonai erőd lesz a First Order, vagyis a Birodalom romjain alakult szervezet egyik legfontosabb központja. Huxot Domhnall Gleeson (Ex Machina, Dredd, Harry Potter és a Halál Ereklyéi 1-2. részek) alakítja.

Bár Gleeson úgy fogalmazott, hogy Hux tábornok gonosz, a Kylo Rent alakító Adam Driver szerint ennél azért összetettebb a dolog, sokkal inkább az önzőségről van szó, illetve arról, hogy egyes emberek (vagy idegen lények) bármit és bárkit képesek feláldozni vélt igazuk érdekében.

 

Maz Kanata


A Star Wars: Az ébredő Erő rejtélyes új arcai közül is kiemelkedik a Lupita Nyongo’o által megformált Maz Kanata, akit sokan az új Yodának tartanak.

“Maz személyes sztorija röviden annyi, hogy ő nagyon sokáig kalóz volt. Már több mint ezer évet élt. Közel egy évszázadig volt egy kocsmája: ez is csupán egy a Star Wars univerzumának szegleteiben található bárok közül. Maznak a szemei a legkülönlegesebbek. A szemei fontos aspektusai a figurának és természetesen az is kiderült, hogy miért” – árulta el Abrams, eki azt is elmondta, hogy azért nem minden derül ki róla.

“A háttértörténetére majd apránként fény derül. A filmből mindezt nem tudjuk meg, mindazonáltal ezek a kérdések később majd más úton-módon megválaszolásra kerülnek.”

Abrams az EW-nek azt is elmondta, hogy hogyan ültették vászonra az egyébként CGI-karaktert.

“Maznak úgy kellett kinéznie, mintha csak egy lenne a szereplők közül. Tekintve, hogy mozgékony és fontos szerepe van, nyilvánvaló volt a számunkra, hogy őt CG alkalmazásával keltjük életre. Azonban az alakítás mindvégig Lupitáé. Minden jelenetében ott volt a többiekkel és ő játszotta a figurát, emellett pedig utólag külön motion capture-felvételeket is csináltunk vele. Nagyszerű volt vele együtt dolgozni.”

  

Phasma Kapitány


,,Na ne máááár, Terminátor is szerepelni fog az új Star Wars-ban?" vagy akár "A Google bevásárolta magát J.J.Abrams-nél és csináltatott egy CHROME birodalmit?" kérdést is hallhattátok már Phasma kapitánnyal kapcsolatban.

A rajongók által csak Chrometroopernek elnevezett, spéci páncélt viselő rohamosztagos neve Phasma kapitány, és a Trónok harcából ismerős Gwendoline Christie alakítja. Íme egy fotó róla:

 

 

A filmmel kapcsolatos hivatalos videók gyűjteménye


 

J.J. Abrams egyenesen Abu-Dhabiból jelentkezik, a Star Wars: The Force Awakens forgatásának egyik helyszínéről. Elmondja nekünk, hogy mindenki akit látunk a videóban mozogni, megjelenni azok az emberek azért vannak ott, hogy olyan filmet hozzanak össze, amit mi szeretni fogunk. Továbbá mesél arról, hogy akár mi is ott lehetünk a forgatás helyszínén, amennyiben valaki támogatja a UNICEF-et ellátogathat a forgatásra. Ez még nem minden, a filmben is szerepelni fog az, aki támogatta a társaságot!

Abrams monológját megzavarja - látszólag a rendezőt is meglepve - a háttérből becsoszogó kis űrlény, aki a hátán cipel egy nagy ketrecet.


 

Egy újabb felhívás a UNICEF támogatására J.J.Abrams-től

Természetesen itt sem hagynak ki minket imádott világunk részleteiből. Láthatunk a videóban egy lázadó vadászgépet, egy pilóta éppen a gépéhez megy és beleül miközben egy droid áthalad Abrams lábai előtt, valamint a gép alatt. A videóból úgy tűnik mintha a rendező morcossá vált volna, amiért a kis robotot megmutatták a kamera előtt (meg is kérdezi, hogy ,,Ez meg mit keres itt?!"), azonban nem hinném, hogy bármiféle komolyság lenne a dologban, csupán nekünk, rajongóknak szerettek volna kedvezni a kis mini-tankkal :D


 

Hallottatok már 31 köszönetnyilvánítást 28 másodperc alatt? :) Ebben a videóban a szereplők, operatőrök, sminkesek, és egyéb háttérben dolgozó munkatársak köszönetet nyilvánítanak az UNICEF támogatásáért.

A videó végén J.J. is megszólal egy rövid kis monológgal, aki természetesen szintén megköszöni a segítségnyújtást.


 

A forgatásról, annak helyszíneiről, szereplőiről kaptunk pár részletet bemutató képkockákat majd' 4 percben!


 

És akkor megkaptuk az első Teaser Trailert

Sivatag, sivatag hátán... nagyon kíváncsiak voltunk, hogy mit kell nézni, "hmm, mit kell nézni? Van ott valami apróban a háttérben?", majd egyszer csak jött a szívinfarktust majdnem előidéző hangeffekt Finn-el :D


 

Majd a második teaser


 

 


 

 


 

A Rohamosztagosok új fegyvere

Láttátok már a Rohamosztagosok új fegyverét, amivel a Fénykard ellen tudnak harcolni? Finn TV Spot traileréből ez is kiderül! (képek a videó alatt)

12299726_1245604818798806_1715934238_o.jpg

12311438_1245604845465470_732563208_o.jpg

12297886_1245604768798811_717194416_o.jpg 


 

A két TV Spot tartalma összsűrítve 1 percbe 

 


 

És a végleg összerakott trailer 2:35-ben

Megpróbáltam nagyjából összeszedni nektek a lényeget, amit lehet tudni a filmről. Biztosan lesznek olyanok, akiknek már így is túl sok infó, de olyanok is lesznek szerintem, akik keveslik a tartalmat a bejegyzésből. Amennyiben szeretnél megtudni még valamit a filmről jelezd a bejegyzés alatt található kommentrendszerben és én megpróbálok minél több infót megtudni a kérdésedről.

Már csak 20 napot kell kibírnunk a Premierig,
N0-RB1

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarshu.blog.hu/api/trackback/id/tr258122164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása